torsdag 16 juli 2009

Tjuvtitt på myskoxprojektet i Tännäs.

Efter en lång resa från Storulvån kom vi fram till Tännäs i en helt orättvis tid. Vi kommer behöva åka tidigt imorgon. Frågan var vad vi gör under den korta tid vi har i Tännäs? Ett samtal bort fanns Hielke. Mannen som verkar ha ett finger nere i varenda syltburk på orten. De har ett nytt projekt med myskoxar som huvudkaraktär som vi fick titta lite närmare på.


In i bilen uppför skogsvägen. Stämningen byggdes upp ordentligt. Jag fick en känsla av att vi skulle gå rakt in i hagen. Vilket blev lite för spännande efter historien med att de tydligen tagit över den ö där de sattes på när de kom till Norge från Grönland någon gång på 50-talet. Människorna hade fått fly. Hielke började prata om att de var lugna med honom men att de hade problem med främlingar. Att vi skulle gå lite efter honom för säkerhets skull. Okej...


Någon som sett Jurrasic Park?


Ett år gamla c:a 150 pannor. Bakom ett kraftigt elektriskt staket insåg vi men det var ju T-Rexen till en början också å andra sidan. Hur kunde vi börjat tro något annat.

Drog en vända upp på toppen av Östra Kröket, 958 m.ö.h. fin utsikt igen. 60 toppar över 1000m kan annars vara ett annat argument att komma hit.
blog comments powered by Disqus