lördag 25 juli 2009

Kivik Art Center

Nere från Kiviks stad ser man några radiomaster som tronar på en höjd. Det ser långt ut för den som tar sig fram till fots men inget som avskräcker mig. Vad gör man inte för konsten? Trask trask längs med österlens åkrar, lejonhjärtahus står i klasar. Gjorde en stor tabbe i att prata i telefon och samtidigt promenera i rask takt. Man hinner komma så långt innan man inser att man gått fel. En extra kilometer och jag började snegla på klockan för att inte missa kvällens musteribesöket. Bråttom. Joggade till och med. Överambitiöst. Enligt rykten ska man förutom konst kunna se Ulf Lundell som en del i den ordinarie utställningen, hans gård ligger lite för när konstpaviljongen.


Högst upp på lilla Stenshuvud ligger det som har ambitionen att bli Sveriges Louisiana. Skulle vara grymt om det blev så.


Paviljong med fik.


Arkitekterna Snøhetta har gjort biblioteket i Alexandria och här satt ut fönster i naturen. Såg fint ut med små ufo-kuber i betong som låg utspridda i naturen. Tror kanske inte att det var vad de tänkte på när de gjorde dem.


Moderskeppet av Snøhetta. Frågor på det?

Hade bråttom ner till stan igen för att få skjuts till musteriet. Skulle gärna gått runt längre och kanske tittat på Uffe. Ett annat tips är att komma innan 17.00 för att inte missa öppettiden!
blog comments powered by Disqus